Апарат за простатит

Простатитът при мъжете е коварен в своите последствия. Ето защо е много важно да се проведе своевременна терапия на заболяването, това ще предотврати преминаването му в хронична форма и ще предотврати негативни последици, включително еректилна дисфункция и трудности с оплождането.

устройство за лечение на простатит

Характеристики на терапевтичния ефект

За лечение на простатит и аденом има специални физиотерапевтични лекарства. Те имат положителен ефект върху организма, премахвайки напредналата форма на заболяването, предотвратявайки обостряне на хронична патология, удължавайки периода на ремисия. Днес се използват голям брой устройства за простатит и аденом на простатата, които могат да се използват както в специализирани клиники, така и у дома. Според много пациенти, които са опитали ефекта на такива устройства, след първата сесия се усеща облекчение, подуване и други клинични прояви намаляват.

За да могат устройствата да донесат желания ефект, е необходимо те да бъдат избрани от лекуващия лекар в зависимост от поставената диагноза и от състоянието на пациента, от тежестта на симптомите и от пренебрегването на заболяването.

Всяко устройство има инструкции за употреба, в които се казва, че има определени противопоказания:

  • При остър възпалителен процес или при обостряне на хронично заболяване не се допускат физиотерапевтични процедури. Такива сесии се провеждат само след спиране на острия възпалителен процес;
  • С развитието на туберкулоза на простатата;
  • Ако тумор-подобен процес е диагностициран в органите на репродуктивната система или в ректалната област;
  • Ако имате хемороиди в остър стадий.

Всяко устройство за простатит има свои собствени характеристики на употреба.

Приложение на виброакустични устройства

Подходящи са за домашно лечение на простатит. След това тежестта на възпалителния процес се намалява значително. Какви са характеристиките на терапията?

Тези медицински устройства засягат простатната жлеза чрез излагане на звукови честоти, те се променят, активирайки микровибрация. Такива вибрационни потоци спомагат за намаляване на мускулния тонус на тъканите на простатата, премахвайки задръстванията, увеличавайки микроциркулацията на кръв и лимфна течност във възпаления орган.

лечение на простатит с апарат

Основната цел на тези устройства е да намалят съпротивлението на съдовите стени към притока на кръв, да отпуснат мускулния апарат на органа, активното микрокапилярно кръвоснабдяване и изтичането на лимфната течност. С тези устройства болезнените усещания се елиминират, ефектът се отбелязва от лекуващия лекар дори след няколко процедури. Терапевтичният ефект настъпва бързо, след няколко сесии. С такива устройства е възможно да се проведе терапевтичен ефект във физиотерапевтичен кабинет, амбулаторно.

Виброакустичните устройства се показват добре при лечението на патологични процеси в органите на отделителната система. Лечението дава бързи резултати за кратък период от време.

Използване на магнитни устройства

За да се излекуват патологичните процеси, също е препоръчително да се използват магнитни вълни. С помощта на такива устройства терапията става по -ефективна. Действието на устройствата е да доставят импулси с малък размер. Болестите могат да се лекуват както в специални клиники, така и у дома. С помощта на устройства е възможно да се елиминират възпалителни реакции с хроничен генезис, да се намали тежестта на болезнените усещания и да се подобри функционирането на половата жлеза.

Вакуумно-магнитните устройства имат противооток, противовъзпалителен ефект, помагат за намаляване на болезнения синдром.

Устройствата спомагат за активиране на естествените процеси в организма на мъжа, помагат за възстановяване на нормалната микроциркулация на кръвната течност в тазовите органи, повишават еластичността на съдовите стени и подобряват метаболизма на клетъчно ниво. Устройствата също така премахват задръстванията, като по този начин намаляват тежестта на възпалителния процес. Според прегледите на много пациенти, които са изпитали ефекта на устройствата върху себе си, състоянието се облекчава след три лечебни сесии.

Устройствата се използват и за лекарствена терапия при възпаление в тъканите на половите жлези с хроничен характер, при бактериален простатит и други заболявания. След употреба се подобрява микроциркулацията на кръвта и лимфната течност, премахва се застой.

Приложение на електрически медицински изделия

Тяхното въздействие се осъществява с помощта на електрически импулси. Ректално приложение. Устройствата насърчават кръвообращението и изтичането на застояли течности, особено ефективни са при лечение на патологии на хроничен генезис. Те също така активират бързата регенеративна функция на увредените структури и тъкани.

Устройствата активират метаболизма на клетъчно ниво, увеличават скоростта на възстановяване на засегнатите структури. Подобна терапия не може да се извършва амбулаторно, само под наблюдението на лекар. Такива устройства не се разрешават да се използват от пациенти с нарушена сърдечна функция, ако има или имплантирани, или външни пейсмейкъри.

Има устройства за простатит, които установяват нормално кръвообращение в органите на репродуктивната система, повишават скоростта на метаболизма, поради увеличения поток на кръвна течност се активират реакции за борба с инфекциозните процеси във всички органи на мъжката репродуктивна система.

мъж, лекуващ простатит с машина

Устройствата също помагат за премахване на застоя на лимфната и кръвната течност.

Простатитът при мъжете е коварен в своите последствия. Ето защо е много важно да се проведе своевременна терапия на заболяването, това ще предотврати преминаването му в хронична форма и ще предотврати негативни последици, включително еректилна дисфункция и трудности с оплождането.

В допълнение към консервативната терапия, устройствата за лечение на простатит се считат за ефективни средства. Устройствата имат положителен ефект при наличие на патологичен процес в остра, хронична форма, използват се като профилактично средство за предотвратяване на рецидив на заболяването.