Лекарство за простатит бързодействащи евтини прегледи

Съвременната медицина предлага широка гама от лекарства за лечение на простатит. Какво точно да използвате и в какви количества трябва да бъде предписано от опитен лекар. Има специални хапчета, инжекции, супозитории, микроклизми за курс на лечение. И много често супозиториите с ректална употреба се използват за простатит, такива лекарства са в състояние да блокират болезнените усещания и имат антибактериален ефект.

лекарства за простатит

Причините могат да бъдат напълно различни:

 • нарушение на хормоналния фон на тялото;
 • продължителна липса на полов акт;
 • безразборни интимни отношения;
 • заболявания от венерически характер;
 • заболявания на отделителната система;
 • отслабен имунитет;
 • излагане на бактерии или вируси.

Използвайки супозитории за простатит, можете да постигнете по-голяма ефективност, вярват както експерти, така и самите пациенти.

Супозиториите за простатит са под формата на капсула, която съдържа лекарствен продукт. Отличителна черта на курса на лечение на простатит по този метод е ускореният процес на разпространение и действие на лекарството поради работата на кръвоносните съдове на ректума. Също така е доказано, че когато лекарството се прилага ректално, лекарството, навлизайки в кръвния поток, почти не променя първоначалната си структура, за разлика от пероралното приложение на таблетки.

Супозитории за простатит: евтини и ефективни

Има няколко подвида на освобождаването на ректални супозитории срещу простатит, които имат свои отличителни черти, различни мерки за въздействие върху болестта и тялото.

Първият подвид включва антибактериални свещи. Това лекарство трябва да се приема само след консултация с лекар. Супозиториите имат спазмолитичен ефект, в резултат на което се проявява успокояващ ефект, а антибактериалните супозитории помагат да се отървете от мускулното напрежение.

Противовъзпалителните ректални супозитории облекчават подпухналостта и насърчават процеса на регенерация на увредените тъкани.

В зависимост от ценовата политика има евтини и ефективни свещи за простатит, те включват така наречените екзотични свещи, които включват вещества от естествен произход. Един от най-достъпните препарати сред екзотичните свещи са свещите с присъствието на прополис.

Лечението на простатит често включва използването на сложни супозитории. Такива супозитории могат да действат едновременно по различни начини: за предотвратяване на процеса на възпаление, за понижаване на температурата, за премахване на болезнени усещания, за отпускане и т. н.

Списък с имената на най-често срещаните супозитории за простатит:

 • Супозиториите са антибиотици, които са отлични в борбата с инфекции и възпаления.
 • Антиспазматични супозитории. Те облекчават мускулното напрежение и подобряват кръвообращението.
 • Противовъзпалителни супозитории, които облекчават болката, облекчават възпалението и стабилизират кръвообращението.
 • Супозитории на базата на прополис, които насърчават бързото заздравяване на тъканите и премахването на възпалението.
 • Супозитории със съставки на говеда простата. Супозиториите облекчават подпухналостта, предотвратяват стагнацията и образуването на кръвни съсиреци, подобряват ерекцията, премахват болката, повишават либидото.

Най-добрите супозитории за простатит според лекари и пациенти

Едно от най-популярните лекарства за лечение на простатит са супозиториите с прополис. Такива супозитории често се използват като профилактично средство и директно вече в курс на лечение. Отбелязва се, че в определени ситуации ректалните супозитории с прополис имат лечебен ефект в първите етапи на развиващ се доброкачествен тумор на простатата.

Супозитории за лечение на простатит: ректални, противовъзпалителни, с антибиотик

Супозиториите за лечение на простатит с прополис могат да имат ефект срещу възпалителния процес и да действат като антибактериално средство.

След употребата на ректални супозитории, съдържащи прополис, процесът на кръвообращение в зоната на простатата се подобрява значително, отокът се елиминира, тоничното състояние на мускулната тъкан се нормализира, растежът на жлезистата тъкан спира.

Затова супозиториите с прополис се използват при хроничен простатит, възпаление на простатната жлеза и при лечение на други заболявания като цистит, аденом и др.

Супозиториите с антибиотици се използват широко при лечението на простатит; такива супозитории се считат за високоефективни и имат широк спектър от избор. Според прегледите на повечето пациенти, супозиториите, съдържащи както антибиотици, така и пчелни продукти, се считат за най-добрите ректални супозитории. Също така много мъже отбелязват доброто представяне и ефект на супозитория с антипиретични компоненти и спазмолитик.

Лекарите казват с увереност, че използването на супозитории за лечение на простатит по ректалния път може да постигне следните резултати:

 • унищожаване на патогенни микроби и бактерии;
 • забавяне и след това премахване на възпалителния процес;
 • отървете се от болезнени усещания и чувство на дискомфорт;
 • подобряване на процеса на кръвообращение на съдовете в увредените тъкани;
 • повишаване на устойчивостта на организма към болести;
 • намаляване на риска от различни тумори.

Най-ефективните супозитории за простатит според лекари и пациенти

Ректалните супозитории, които се считат за противотуморни и имуномодулиращи, са много ефективни. В такива свещи основният компонент обикновено е прополис, пчелно млечице, цветен прашец, мед, растителни масла, лечебна кал, компоненти на половите жлези на добитъка.

Лекарите смятат ихтиоловите супозитории за лечение на простатит за незаменимо лекарство в борбата с простатита. Те са в състояние да имат ефект на дезинфекция, антисептик, облекчаване на болката, а ихтиоловите супозитории спомагат за стабилизиране на процеса на кръвообращение в съответната област.

По време на процеса на лечение на простатит се използват супозитории с папаверин, които са в състояние да премахнат спазмите на мускулната тъкан на простатата, съдовите стени и стените на пикочния мехур. Такива супозитории ефективно премахват дискомфорта и усещанията за болка и насърчават нормалния приток на кръв към органите на областта на слабините.

Лекарите препоръчват използването на ректални супозитории с метилурацил като възстановяващо лекарство за имунната система на пациента. Такива супозитории са в състояние да повлияят на възстановяването на защитната бариера, както и да засилят терапевтичния ефект и да насърчават бързия лечебен процес. Накратко, имунитетът на пациента се засилва напълно, което води до бързо и ефективно възстановяване от простатит.

Добър ефект при лечението на простатит дават и ректални супозитории от беладона или както още я наричат беладона. Обичайно е тези свещи да се използват в комбинация с витамини и антибиотици. Супозиториите са добър помощник при лечението на хроничен простатит. Ректалните супозитории на базата на беладона имат противовъзпалително, аналгетично и релаксиращо действие.

Супозитории за профилактика на простатит

В допълнение към всички горепосочени ректални супозитории, които се използват за профилактика и в процеса на лечение на простатит, има и супозитории за излагане на светлина, които предотвратяват заболяването. Тези супозитории включват ректални супозитории на базата на пчелен восък, прополис или мед. Супозиториите, съдържащи какаово масло, също се считат за ефективни за предотвратяване на простатит.

Какви лекарства да изберете, с какъв ефект и съдържание, как да ги използвате и от какво трябва да се страхува пациентът, когато приема супозитории за профилактика на простатит, лекарят ще каже, кой ще разчита на установената диагноза, степента на заболяването и наличието или отсъствието на противопоказания при пациента за определен вид ректални супозитории.