Ефективни, евтини и бързодействащи лекарства за простатит

Много мъже са се сблъсквали поне веднъж с урологични заболявания. Бързо действащо евтино лекарство за простатит може да се купи във всяка аптека в страната.

Форми на лекарства

Изборът на аптечни продукти днес е огромен и се предлагат в различни опаковки и опаковки. Лекарствата се предлагат под формата на:

 1. Таблетки с плътна структура.
 2. Капсули, състоящи се от активна съставка под формата на гранули и желатинова обвивка.

Таблетките и капсулите са разделени на няколко вида:

 • антибиотици, които се подразделят на подвидове, в зависимост от активното вещество в състава: пеницилин, тетрациклин, флуорохинолон;
 • спазмолитици;
 • капсули с противовъзпалителни свойства;
 • алфа блокери;
 • лекарства за подобряване на кръвообращението.

Приемането на горните лекарства става през устата, т. е. Терапията продължава средно 10 дни.

 1. Разтвори за инжектиране на интравенозни или интрамускулни инжекции. Такова лечение помага много бързо да се достави активната съставка в тялото.
 2. Супозитории, които се поставят в ректума на пациента. Техните антибактериални и противовъзпалителни свойства помагат за бързото справяне с болестта. В същото време те имат аналгетичен ефект. За правилно поставяне пациентът лежи по корем и след поставянето остава в това положение за около 30 минути. Това време е достатъчно за пълното разтваряне на супозиторията и абсорбирането й в лигавицата. Свещите се поставят на курсове с продължителност от 5 до 10 дни.
 3. Инстилации, които се прилагат само в медицинска болница под наблюдението на лекар. Лечебната течност се излива през уретрата с помощта на катетър. Благодарение на тази технология на приложение, активното вещество влиза във фокуса на възпалителния процес. Следователно проблемът се решава бързо.
 4. Микроклизми, състоящи се от билкови отвари. Те имат противовъзпалително действие. Въпреки това, няма да е възможно да се излекува с помощта на микроклизми. Този вид алтернативна медицина трябва да се използва заедно с лекарствена терапия.
лекарят предписва хапчета за простатит

Хапчетата за простатит са евтини и ефективни

Бързо действащо евтино лекарство за простатит може да помогне на мъжа да се отърве от възпалителния процес на пикочно-половата система.

Най-често използваните антибиотици на базата на флуорохинолон и моксифлоксацин. Лекарствата се справят с болестта в хроничен стадий.

В случай на остро заболяване или при следващо обостряне на хроничния възпалителен процес на жлезата се предписват антибиотици от групата на аминопеницилин.

Цефалоспорините са таблетно вещество, подходящо за борба с всеки стадий на заболяването. Ефектът на такива лекарства обаче зависи от чувствителността към антибиотици.

Азитромицин и кларитромицин са вещества, които имат минимално отрицателно въздействие върху тялото. Ето защо те се считат за по-малко ефективни помощници в борбата с неразположенията.

Лекарството, произведено на базата на компонентите на тетрациклиновата група, се справя добре с хламидия и микоплазма - микроорганизми от атипичната група поради високата си степен на естествена активност. Не предизвиква странични ефекти и се понася добре.

Всеки представител на силния пол има индивидуална чувствителност към определени лекарства. Следователно няма универсална панацея за всички. Бързодействащо и евтино лекарство за простатит трябва да се купува само след консултация с лекар. НСПВС се предписват за облекчаване на възпалението.

Те облекчават силните болкови спазми със спазмолитици.

Алфа-блокерите се препоръчват като помощни средства при умерено тежко заболяване.

Как да изберем лекарство

Както можете да видите, бързодействащо евтино лекарство за простатит е представено в широк диапазон. Поради това е трудно да се направи правилният избор.

Лекарят предписва хапчета в зависимост от стадия на заболяването, остри и хронични стадии се лекуват с различни лекарства. Понякога едновременно се използват и спазмолитици, антибиотици и болкоуспокояващи.

За да изберете правилните лекарства, за да се отървете от неприятното заболяване, трябва да се определи тяхната основна цел. Някои средства се използват за профилактика, други убиват вируси и патогенни микроорганизми, а трети подобряват притока на кръв и предотвратяват появата на задръствания в простатата и околните органи. Някои пациенти в урологичните кабинети страдат и от силна болка в резултат на остър възпалителен процес.

Само експерт, след като анализира резултатите от лабораторните изследвания, може да постави диагноза и да предпише подходящо лечение, да избере дозите и да изчисли продължителността на курса на лечение.

Антибиотични вещества

Специалистите препоръчват приемането на антибиотици както при хронични, така и при остри форми на заболяването. Днес той е незаменим помощник при лечението на урологични възпаления. Ускорява възстановяването чрез:

 • убива патогенни микроорганизми;
 • облекчава възпалението;
 • намалява интоксикацията от наличието на опасна флора.

Противовъзпалителни лекарства

За борба с атипичните микроорганизми се използват вещества с противовъзпалителни свойства. Обикновено това са нестероидни хапчета, които намаляват възпалението. Те намаляват отока на простатата и болковият синдром практически изчезва.

Болкоуспокояващи

Терапията не може без тях, тъй като е толкова важно пациентът да се облекчи от болка, за да се премине към следващото ниво на терапевтичен ефект. Някои пациенти са нечувствителни към този вид панацея, така че урологът предписва силни хормонални лекарства.

Алфа блокери

Таблетките от тази група се считат не за основни, а за спомагателни средства за отърваване от заболявания. Те перфектно облекчават симптомите на болка, премахват отока на органите на репродуктивната система, а също така засилват ефекта на други елементи на терапията.

Алфа-блокерите нормализират нарушеното уриниране по време на умерено тежко заболяване. Те облекчават спазмите в простатата, както и в шийката на пикочния мехур. Това от своя страна понижава налягането в уретрата, което води до нормален поток на урината. Съвременният аптечен сегмент все още не може да предложи широка гама от алфа-блокери.

Антиспазматични средства

Препоръчително е да се предписват спазмолитици в острата форма на заболяването. Те правят гладките мускули на кръвоносните съдове по-меки и по-отпуснати и повишават микроциркулацията на кръвта. Това премахва спазма и в резултат на това болката.

Хапчета за кръвообращение

Задръстванията на кръвта са честа причина за урологични проблеми. В същото време пречи на нормалното функциониране на органите, което забавя работата на антибиотиците. Ето защо, заедно с тях, е необходимо да се предприемат мерки за подобряване на кръвообращението.

Както показва практиката, бързодействащо евтино лекарство за простатит може ефективно да се използва за бързо победа на коварна болест. Въпреки това, той трябва да бъде предписан от специалист с тесен профил, който правилно ще установи диагнозата и ще предпише курс на възстановяване.