Ефективни лекарства за лечение на простатит

как да се лекува простатит при мъже с лекарства

Възпалението на простатата е едно от най-честите мъжки заболявания, което се развива както в млада, така и в зряла възраст. Следователно пациентът трябва да знае кои лекарства за лечение на простатит имат най-голям ефект.

Това заболяване, както и всички останали, има тенденция да приема няколко форми и лечението зависи от хода на патологията. Основата на терапията не е за облекчаване на възпалението, а за отстраняване на причината.

Например, ако простатитът има инфекциозна етиология, използвайки тестове и диагностични изследвания, лекарят определя локализацията на инфекцията, нейния вид. След това обикновено се предписват антибиотици. Тази терапия се нарича етиотропна.

Освен това се осигурява и симптоматично лечение, насочено към самия възпалителен процес, неговото елиминиране и още няколко метода, като физиотерапия. Интегрираният подход води до най-добър резултат.

А сега за това какви лекарства са за лечение на простатит при мъжете.

Лекарства за лечение на простатит

В зависимост от етиологията на простатита, има три групи лекарства за неговото лечение.

лекарства за лечение на простатит

На първо място, това са широкоспектърни антибиотици (тетрациклини, пеницилини), които намират огнището на инфекцията и ефективно го елиминират, убивайки патогенни микроорганизми. Тези средства се използват за инфекциозен простатит.

Втората група са алфа-блокери. Създаден за подобряване на потока урина чрез изглаждане на гладката мускулатура на простатата и за тонизиране на пикочния мехур. Често се използва в комбинация с антибактериални лекарства за засилване на тяхното действие.

Третото е хормоналните агенти (прогестагени, естрогени, андрогени). Те се използват при лечението на неинфекциозен простатит, когато причината за заболяването се крие в хормоналния дисбаланс.

Лекарства за симптоматична терапия

Всички симптоми, които тялото дава като сигнал, отдавна са известни на лекарите. Те също бяха разделени на три огромни групи. В зависимост от това, което тревожи пациента, лекарят предписва определено лекарство.

ректални супозитории за лечение на простатит

Това може да бъде често и болезнено уриниране (проблеми с пикочните пътища), ранна еякулация и болка в ректума (дисфункция на репродуктивната система), както и нервно напрежение поради фокусиране върху вашия проблем.

По-голямата част от тази "област" е болезнена, което помага за облекчаване на ректалните супозитории. Струва си да се отбележи, че те имат едно значително предимство в сравнение с таблетираните и капсулирани форми на освобождаване на лекарството - те се прилагат възможно най-близо до зоната, засегната от болка.

Ако говорим за супозитории, те също действат като лекарства за лечение на простатит при мъжете. Например супозиториите с прополис, освен че облекчават болката, облекчават възпалението.

Други лекарства за простатит

Лекарствата за лечение на хроничен простатит се избират от лекаря в съответствие с формата на заболяването. Например, ако етиологията е бактериална, са посочени средства, съдържащи антибиотици.

лекарства за лечение на простатит

По принцип всички лекарства имат положителен ефект върху простатната жлеза, нормализират нейните функции, облекчават възпалението, синдрома на болката, повишават потентността.

Лекарствата от Израел заслужават специално внимание. Медицината в тази страна е наистина ефективна и лекарствата могат да дадат зашеметяващи резултати.

Препоръчително е да се подложите на пълен цялостен курс на лечение, който ще отнеме 9 седмици, след което ще се забележи значително подобрение.

Важни характеристики на лечението на простатит

Всички горепосочени лекарства не се препоръчват за употреба без консултация с уролог:

  1. Първо, необяснима етиология може да допринесе за развитието на по-сериозни заболявания на органите и системите.
  2. На второ място, приемането само на едно лекарство не може да даде положителен ефект при такава патология.
  3. Трето, подобно лечение може да бъде скъпо, много отнемащо време, но безполезно.

Важно е да изберете правилната терапия и да я приложите в комплекс, тоест да използвате няколко метода наведнъж. Начинът на живот играе важна роля в този въпрос, по-специално: хранене, физическа активност и сексуален живот.

Комбинацията от лечение с физиотерапевтични процедури също допринася за бързото възстановяване на пациента и премахването на симптомите на това гнусно заболяване, което се развива с гигантски стъпки.